skip to Main Content
spaansactivo@yahoo.com

Spaans voor hoogbegaafde kinderen op school

Beste geïnteresseerde, docent, ouder of schoolbestuur.

Hier onder vertel ik wat voor Spaanse lessen wij aanbieden voor scholen.

Methode

Het team van www.spaansactivo.nl  is een team van verschillende Spaanse docenten die onze eigen actieve en interactieve, spelenderwijs methode ontwikkeld hebben. Deze methode gebruiken we op school om het beste resultaat te krijgen.

Spaans Activo voor kinderen is gebaseerd op de multiple intelligenties theorie van Dr. Howard Gardner.

Meer informatie? kijk op https://www.youtube.com/watch?v=s2EdujrM0vA

Voor basisscholen werken we met het boek Lola y Leo  van uitgeverij Difusión als basis materiaal. Lola y Leo is een vrolijke cursus Spaans voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De heldere opbouw en de leuke opdrachten maken het een makkelijk te gebruiken methode. De leerlingen leren Spaans door te praten met klasgenootjes, door te tekenen, te zingen en te luisteren naar liedjes. En daarbij gebruiken we ook veel internetprogramma’s met video;s, kinderspellen, taalkaarten en muziek om de Spaanse taal toegankelijk, levend en praktisch voor kinderen te maken. 

Voor meer informatie kijk op:  https://lolayleo.difusion.com  

Waarom talen leren in het onderwijs?

In onze sterk veranderende en internationaal georiënteerde maatschappij is kennis van meerdere talen onmisbaar geworden om actief aan die maatschappij te kunnen deelnemen. Door meertaligheid verbreden leerlingen hun sociale en culturele horizon, ze kunnen makkelijker over grenzen heen stappen en hun wereld vergroten. Meertaligheid bevordert respect voor culturele diversiteit, opent de weg naar Europees en wereldburgerschap en maakt van leerlingen open en sociaal-cultureel bewuste individuen.

Het leren van een moderne vreemde taal biedt mogelijkheden voor:

  • persoonlijke ontwikkeling;
  • ontwikkeling van intercultureel begrip; tolerantie, breder denken.
  • kennisontwikkeling over mondiale vraagstukken;
  • -voorbereiding op de arbeidsmarkt en het vervolgonderwijs.

Meer informatie?

https://curriculum.nu/wp-content/uploads/2018/03/Conceptvisie-procesverslag-en-consultatievragen-Engels-moderne-vreemde-talen.pdf 

Verwachte resultaten.

Bij ons wennen de kinderen snel aan de Spaanse taal. Vanwege de variatie in de les kunnen ze snel veel nieuwe woorden herkennen. Na de eerste maand kunnen ze kleine zinnetjes maken en gebruiken. Aan het eind van het jaar zijn ze al in staat om een eenvoudig gesprekje met elkaar te voeren en te begrijpen. Zoals een gesprek over persoonlijke gegevens, nationaliteit, en over wat ze leuk vinden. Op het eind van de hele cursus kunnen kinderen  alledaagse zinnen gebruiken om bijvoorbeeld iets te kopen in de winkel, iets te bestellen in de kantine en om mensen en situaties te beschrijven. Ze hebben een rijke Spaanse woordenschat en kennis over de Spaanstalige culturen.

Groepen

Wij maken groepen niet door middel van leeftijd, maar volgens eigen vaardigheden, tempo en interesse in de taal. In het begin starten de kinderen wel met hun reguliere klasgenoten, maar na een paar lessen vormen wij groepjes per niveau en motivatie. De ideale formatie zijn kleine groepen van niet meer van 10 kinderen. Lessen duren 30 minuten per groep. Oudere kinderen (Group 7 en 8) mogen 45 minuten les krijgen. Ik kan 2 groepjes per lesuur nemen. Een groep begint vanaf 2 kinderen tot maximaal 12 kinderen.

Voor wie.

Spaanse lessen zijn een heel goede optie voor kinderen die uitdaging zoeken en nieuwsgierig zijn en graag spannende en nieuwe dingen leren. Zij krijgen kennis niet alleen van de formele taal maar ook over de diverse Spaanstalige culturen op het wereld. Dat is een geschenk voor het hele leven. 

Prijzen

Enkele uur € 60 euro.

2 uur (op dezelfde dag) € 55 per uur.

3 uur (op dezelfde dag) € 50  per uur, 

Reiskosten € 0,19 cent per kilometer. 

Materiaal nodig op School

  • Digibord met internet
  • Boeken

Ik hoop dat deze informatie helpt om uw school inzicht te geven.

Ik hoor graag iets van u.

Met vriendelijke groet,

Alma Osorio

Teamleader Spaans Activo

Back To Top