skip to Main Content
spaansactivo@yahoo.com

Lesmateriaal Spaans

Beginners en halfgevorderden gebruiken het tekst Aula Internacional I met CD voor de luistervaardigheid.
Halfgevorderden en gevorderden gebruiken Aula Internacional II en III  met CD. De overige niveaus gebruiken Aula Internacional IV.  Plus er worden allerhande onderwerpen behandeld waarbij gebruik wordt gemaakt van kranten, internet, audio- en videoapparatuur.

spaansactivo-aula1-s spaansactivo-aula2-s spaansactivo-aula3-s spaansactivo-aula4-s    

Aula nueva edición         

Aula Internacional, curso de español bestaat uit tien unidades, die elk uit vier onderdelen bestaan.

Het eerste blok, Comprender, laat de cursisten kennismaken met de leerdoelen, meestal door middel van luisteren en lezen.

Het blok Explorar y reflexionar bestaat uit oefeningen, waarbij de cursisten met behulp van de docent inzicht krijgen in de taalhandelingen en grammaticale structuren. Ook bevat dit onderdeel een grammaticaoverzicht.

In Practicar y comunicar staan activiteiten die de cursisten in staat stellen de taal in een betekenisvolle context te plaatsen. Eén of meerdere eindtaken stimuleren de cursisten tot het oefenen van de mondelinge communicatie in een realistische setting, zoals het samenstellen van een dagmenu of het organiseren van een feest. Alle vaardigheden komen aan bod, maar de nadruk ligt op spreken.

In het laatste blok, Viajar, wordt de kennis van de Spaanstalige cultuur uitgebreid aan de hand van interessante teksten, authentiek beeldmateriaal en oefeningen.

spaansactivo-opSTAP-s

Daarnaast bevat deze curso de español de volgende onderdelen:
– Más ejercicios
Dit onderdeel is te vergelijken met een ‘klassiek’ werkboek. Het biedt vele oefeningen die de cursisten in staat stellen de stof zowel zelfstandig als klassikaal te oefenen en te herhalen.
– Más cultura
Het onderdeel Más cultura bevat een verzameling van verschillende soorten teksten, zoals reportages, interviews, stripverhalen en gedichten. Cursisten kunnen zo het dagelijks leven in de Spaanstalige wereld ontdekken.
– Más gramática
Más gramática is een uitgebreid grammaticaoverzicht, waarin de behandelde grammaticale thema’s worden herhaald. Dit onderdeel bevat ook een overzicht van de vervoegde werkwoorden.
– Más información
Het laatste onderdeel bevat landkaarten en nuttige informatie over Spanje en de landen van Latijns-Amerika.

Back To Top